POČETNA | O NAMA | PRIJAVI RESTORAN | KONTAKT
Odaberi jezik:     
 
 
 
 
 
 
terme olimie
 
 
 
 
  Tikveš

Alexandria white cuvée 2007 (Chardonnay - Riesling)

Sorta: Kupaža šardonea i rizlinga

Karakteristike: Odlikuje se  zlatno- žutom bojom sa zelenkastom refleksijom, te svežim i intenzivnim aromama banane, kruške i breskve, sa blagim notama cvetova jabuke, narandže i limuna. U ustima meko i sveže, sa dobro balansiranim kiselinama i dugom završnicom.

Kombinacija sa hranom: Odlično je sa ribom, morskom hranom, belim mesom sa roštilja, svežim salatama i testeninama sa kremastim sosovima.

Idealna temperatura služenja:  10 - 12°C.

 

Vino, vrlo slično ljudima, duboko u sebi nosi pečat podneblja sa kojeg potiče. Kao što čoveka oplemenjuju i čine bogatim ostali ljudi, tako vino spojeno sa drugim vinom, dobija novi i bogatiji karakter. Pronaći istinske ljude i  pronaći vina koja zajedno stvaraju harmoniju, predstavlja ključ koji vodi prema sreći i tajnu koju tražimo u životu.

Naši enolozi imaju ključ za izvor sreće. Koristeći svoje znanje i umeće, odabiru vina koja zaslužuju da se spoje u istinsku umetnost - Alexandria Cuvée.

Spajajući arome i karakteristike različitih sorti, dobijamo mlada, snažna i moderna vina, koja istovremeno odražavaju makedonsko podneblje i tradiciju u proizvodnji vina. Ova su vina nežna i pitka, zaokružena i poseduju savršeni balans. Karakterišu se raskošnom i upečatljivom aromom svežeg voća i nude neponovljivi osećaj užitka.

 

http://www.tikves.com.mk

 
 
 
T’GA ZA JUG – VRANAC
 
Alexandria white cuvée
 
Alexandria rose cuvée
 
Alexandria red cuvée
 
 
Tikveš
 
ZVONKO BOGDAN
 

 

 
  NAJTRAŽENIJI RESTORANI
Restoran Milagro
Kalemegdanska terasa
Restoran Franš
Restoran Šaran
Restoran Shangrila
 
 
  PREPORUČENA VINA
Pinot blanc
Naš Pinot blanc je kristalno čiste, zlatno žute boje. Diskretni buke obogaćen je aromama jabuke i kruške i blagim nijansama livadskog cveća. Veoma simpatičan i nekomplikovan. Idealno vino za sve prilike.
 
 
POČETNA | O NAMA | PRIJAVI RESTORAN | KONTAKT
  © Copyright 2006-2013 www.restorani.rs, All Rights Reserved.