POČETNA | O NAMA | PRIJAVI RESTORAN | KONTAKT
Odaberi jezik:     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Tikveš

Alexandria white cuvée 2007 (Chardonnay - Riesling)

Sorta: Kupaža šardonea i rizlinga

Karakteristike: Odlikuje se  zlatno- žutom bojom sa zelenkastom refleksijom, te svežim i intenzivnim aromama banane, kruške i breskve, sa blagim notama cvetova jabuke, narandže i limuna. U ustima meko i sveže, sa dobro balansiranim kiselinama i dugom završnicom.

Kombinacija sa hranom: Odlično je sa ribom, morskom hranom, belim mesom sa roštilja, svežim salatama i testeninama sa kremastim sosovima.

Idealna temperatura služenja:  10 - 12°C.

 

Vino, vrlo slično ljudima, duboko u sebi nosi pečat podneblja sa kojeg potiče. Kao što čoveka oplemenjuju i čine bogatim ostali ljudi, tako vino spojeno sa drugim vinom, dobija novi i bogatiji karakter. Pronaći istinske ljude i  pronaći vina koja zajedno stvaraju harmoniju, predstavlja ključ koji vodi prema sreći i tajnu koju tražimo u životu.

Naši enolozi imaju ključ za izvor sreće. Koristeći svoje znanje i umeće, odabiru vina koja zaslužuju da se spoje u istinsku umetnost - Alexandria Cuvée.

Spajajući arome i karakteristike različitih sorti, dobijamo mlada, snažna i moderna vina, koja istovremeno odražavaju makedonsko podneblje i tradiciju u proizvodnji vina. Ova su vina nežna i pitka, zaokružena i poseduju savršeni balans. Karakterišu se raskošnom i upečatljivom aromom svežeg voća i nude neponovljivi osećaj užitka.

 

http://www.tikves.com.mk

 
 
 
T’GA ZA JUG – VRANAC
 
Alexandria white cuvée
 
Alexandria rose cuvée
 
Alexandria red cuvée
 
 
Tikveš
 
ZVONKO BOGDAN
 

 

 
  NAJTRAŽENIJI RESTORANI
Restoran Milagro
Restoran Franš
Kalemegdanska terasa
Restoran Shangrila
Restoran Šaran
 
 
  PREPORUČENA VINA
8 TAMBURAŠA 2013
Vino odiše svežinom i osvaja svojom elegancijom. Idealno vino za sve prilike. 
 
 
POČETNA | O NAMA | PRIJAVI RESTORAN | KONTAKT
  © Copyright 2006-2013 www.restorani.rs, All Rights Reserved.