Najavite se
x
PRIJAVITE RESTORAN
Portugizer - MAČKOV PODRUM

Portugizer

Sortni sastav: Portugizer
Vinograd: Memijevo, Budakovac, Fruškogorsko vinogorje

Temperatura služenja: 15-17 C

Autohtona fruškogorska sorta, kojoj Mačkov podrum vraća slavu i stari sjaj! Ima karakterističan sortni miris crne ribizle i kupine. Miris mu je dug i čist, ukus je voćni, s lepim kiselinama koje daju svežinu i sočnost vinu. 
Dobro ga prate domaće kobasice, vojvođanski kulen i tradicionalona predjela.

Mlado vino - Svatovac može da se pije i kao aperitiv, rashlađen.

MAČKOV PODRUM

Tradicija koja svoje početke ima još u XIX veku krunisana je osnivanjem vinarije MAČKOV PODRUM 2005. godine. Gospodinu Savi Jojiću - Mačku dopala je čast, ali i vanredna odgovornost da ono što je u njegovoj porodici nastajalo duže od sto godina predstavi široj publici vinskih sladokusaca. Blago iz sopstvenih vinograda sa južnih padina Fruške gore, uspešno pretače u vrhunska vina o kojima se dobar glas brzo proneo daleko od ove vojvođanske lepotice.

Od 2004. godine kada je sadašnja vinarija nastala, dostignut je kapacitet od 200.000 litara koji se ogleda u 120.000 boca vina koje se godišnje proizvedu u ovoj vinariji. MAČKOV PODRUM za proizvodnju koristi grožđe isključivo iz sopstvenih vinograda, a vinska magija se odvija u sudovima od nerđajućeg čelika, buradima i bačvama od hrasta i bagrema. Neka vina iz MAČKOVOG PODRUMA budu i vaš izbor. Nećete pogrešiti koje god da izaberete.

VINA
VINARIJE
NOVOSTI
  • Restoran Campania Trattoria
    Nedelja italijanske kuhinje počinje 20.11. i traje do 26.11. spremili smo poseban meni.
  • RESTORAN SENT ANDREA - FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA "DANI ADE BOJANE" 10. novembar - 10. decembar 2017.
    Tokom ovog jedinstvenog festivala vrhunskih gastronomskih specijaliteta, koji traje od 10. novembra do 10. decembra, sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade Bojane. Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz čuvenog restorana "Ćićkova čarda" sa Ade Bojane.
  • Restoran Šaran - Dani Istre
    Dani Istre u restoranu Šaran se spremaju po oprobanom receptu - ukusni istarski specijaliteti, vrhunski kuvari iz Istre i dokazani partneri. Tradicionalno Istra je u Beogradu od 15. novembra do 05. decembra u našem restoranu Šaran. Sa nama su i ove godine Konoba Stari podrum, vinarija Kozlovic, Buršic Extra Virgin Olive Oil Visit Istria, Colours of Istria. Dodjite da zajedno uživamo u Mirinim specijalitetima!