Najavite se
x
PRIJAVITE RESTORAN
Chardonnay - MAČKOV PODRUM

Chardonnay

Sortni sastav: Chardonnay
Vinograd: Carina, Fruškogorsko vinogorje

Temperatura služenja: 10-12 C

Izuzetne bistrine, limun žute boje i kristalne refleksije. Intenzivno na nosu sa aromama belog voća: vinogradarske breskve i kruške karamanke, koje se slojevito prelivaju sa puterastim tonovima. Na ukusu harmonično sa izuzetno lepo izbalansiranim komponentama. Nežne kiseline sa odgovarajućom količinom alkohola.

Uklapa se uz jela od ribe, morskih plodova i belog mesa, kao i uz mlečne mlade sireve.

MAČKOV PODRUM

Tradicija koja svoje početke ima još u XIX veku krunisana je osnivanjem vinarije MAČKOV PODRUM 2005. godine. Gospodinu Savi Jojiću - Mačku dopala je čast, ali i vanredna odgovornost da ono što je u njegovoj porodici nastajalo duže od sto godina predstavi široj publici vinskih sladokusaca. Blago iz sopstvenih vinograda sa južnih padina Fruške gore, uspešno pretače u vrhunska vina o kojima se dobar glas brzo proneo daleko od ove vojvođanske lepotice.

Od 2004. godine kada je sadašnja vinarija nastala, dostignut je kapacitet od 200.000 litara koji se ogleda u 120.000 boca vina koje se godišnje proizvedu u ovoj vinariji. MAČKOV PODRUM za proizvodnju koristi grožđe isključivo iz sopstvenih vinograda, a vinska magija se odvija u sudovima od nerđajućeg čelika, buradima i bačvama od hrasta i bagrema. Neka vina iz MAČKOVOG PODRUMA budu i vaš izbor. Nećete pogrešiti koje god da izaberete.

VINA
VINARIJE
NOVOSTI
  • Restoran Amici - Dnevni Meni
    Dnevni meni od 16.10 - 21.10.2017. godine PONEDELJAK Scallopina di Parma Potaž povrće UTORAK Cannelloni Potaž od povrća SREDA Crni rižoto Čorba od Morske ribe ČETVRTAK Ravioli Amici Potaž od bundeve PETAK Orada na grilu Čorba od Morske ribe SUBOTA Teleća rolada Uživajte!
  • Restoran Lovac - Dani Bosne
    Dani Bosne u Lovcu od 14. do 22. oktobra! U Bosni vole da kažu "sve su pite pitice, samo je burek pitac". Zato ne propustite priliku da probate tradicionalnu bosansku "piticu" sirnicu i ostala neprevaziđena i specifična jela, od mezetluka, begove čorbe preko sarajevskog ćevapa do tufahija. Vidimo se!